Psoriasis aanpakken met Aloe vera

Voordat we iets vertellen over Psoriasis en Aloe vera even wat over de plant. De bladeren van de Aloe vera plant kunnen tot 5 cm dik kunnen worden en bevatten een gel substantie. Net onder de schil bevind zich eerst een geel sap dat aloë hars of aloine wordt genoemd. Aloine staat bekend om zijn laxerende werking en is niet geschikt als huid verbeterend middel. De rest van de bladeren bevat een dikke en slijmachtige substantie dat Aloe vera gel wordt genoemd. Het is de gel die de bijzondere heilzaam en helende werking heeft voor de huid daar de aanwezigheid van verschillende bijzondere werkstoffen en vitamines. Ongeveer 20% van de Aloë Vera bestaat uit acemannan. Dit is een bekend suiker dat een anti viraal werkend effect heeft en het afweer systeem versterkt. Het is een belangrijk ingrediënt voor de Aloë Vera dranken.

Hoe zit het met Aloe vera en Psoriasis?

Het zijn de waardevolle stoffen die al jaren lang gebruikt worden om hun verzorgende en heilzame werking. Op psoriasis heeft Aloe vera ook een positief effect. De Aloë Vera plant bevat een veelvoud aan mineralen. Fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium, chroom en natrium. De vitamines die de plant bezit zijn Vitamine A, B, antioxidanten C en E. Het zijn juist de vitamine B die een positieve werking hebben voor huid en haar. Psoriasis is een huidaandoening die met Aloë Vera kan worden aangepakt. Een aantal van de bestanddelen, phenol, lupeol, salicylzuur, kaneelzuur, zwavel en ureumstikstof, zorgen er samen voor dat ze antimicrobische activiteiten vertonen. Psoriasis is een aandoening die zowel van binnenin de huid als bovenop de huid symptomen en klachten laat zien. De antimicrobische activiteiten hebben een uitwendige en inwendige genezende werking op verschillende infectie. Daarnaast verminderd Aloe vera het jeukende effect van psoriasis.

Propolis en Aloe vera

Propolis is een stof die door bijen uit bloemen verzameld wordt en die schimmel- en bacterie werende eigenschappen heeft. De propolis bevat naast veel vitamines, 21 verschillende flavonoïden en antioxidanten die vrije radicalen helpen te bestrijden. Verder vinden we er zink, mangaan, koper en ijzer, een aantal mineralen waarvan ook bekend is dat ze helpen om een geïrriteerde huid te herstellen. De propolis werkt als een huid vochtiger en vermindert het jeuken, de roodheid en het afpellen van de huid, typische symptomen van psoriasis. Door de combinatie van Aloe vera en propolis is Aloe vera propolis bijzonder goed geschikt voor huidproblemen en zweren veel psoriasispatiënten bij dit product.

Psoriasis ook aanpakken van binnen

Hoewel psoriasis en andere huidproblemen, zoals ontstekingen, zich op de huid manifesteren, komt de oorzaak van de problemen soms van binnen uit. Daarom adviseren we ook om een combinatie te gebruiken van helende en verzachtende crème i.c.m. Aloe Vera drank. Neem bijvoorbeeld Aloe Vera Sivera met brandnetel extract. Omdat brandnetels zo ontzettend goed zijn voor veel verschillende lichamelijke zaken, is er een combinatie van 90% Aloe Vera en brandnetel extract wat een positieve werking heeft op verschillende kwalen. Niet alleen voor de verbetering van de prostaat functie maar ook voor het remmen van ontstekingen of het tegen gaan van huidproblemen.

Psoriasis en Aloe vera in de praktijk

Op de foto’s zien we de kuit van Hans. Hans heeft behoorlijk last van psoriasis. In september is Hans begonnen met het drinken van Aloë Vera Sivera om vanuit binnen de oorzaak tegen te gaan. Vanuit de buitenkant is het gebruik van Aloë Vera Emergency Spray en Aloë Vera Propolis crème begonnen. De eerste foto is van 21 september 2015 en de volgende foto van 1 oktober 2015. Deze tweede foto laat eerst een begin verergering zien. Dit komt omdat er van binnen door de Aloe vera drank een ontgifting plaats vind. Het is dan van belang om door te zetten. De derde foto is van 20 januari 2016 en laat zien dat consequent gebruik van genoemde producten prachtige resultaten geeft.
Foto 1 psoriasis

Foto 2 psoriasis

Foto 3 psoriasis

Geef een reactie