Luieruitslag, hoe te verzorgen en te voorkomen?

Optimaal de huid van uw baby verzorgen

Iedere moeder weet dat een baby wel eens luieruitslag heeft. De baby is onrustig en huilt meer dan normaal. Die vervelende uitslag precies op de plek waar de luier zit. Luieruitslag is namelijk een veel voorkomende aandoening bij baby’s of kinderen die een luier dragen.

Waar komt luieruitslag nu door?

De huid van uw baby is nog heel teer en daardoor heel gevoelig. Vaak begint de luieruitslag op het moment dat de tanden van uw baby doorkomen. Het doorkomen van de tanden veroorzaakt namelijk diarree en “zure” poep. De tere huid zal hierdoor beschadigd raken door irritatie of zelf kapot gaan. Door ontlasting of urine gaan deze plekken vervolgens branden en zal dit pijn oproepen bij de baby of kind. Ook het schuren van de luier op de beschadigde plekken zal de luieruitslag erger maken.

Hoe kan ik luieruitslag behandelen

Buiten het regelmatig verschonen van de luier zijn er nog meer mogelijkheden om de uitslag van de baby te verzorgen en de irritatie van de billen te verzachten. Door de baby af en toe zonder luier in bed of wieg te leggen zullen de baby billen even rust krijgen en dat bevorderd de genezing. Ook is goede verzorging van de baby billen is van belang. Was de huid gronding met zachte zeep en vermijd geparfumeerde producten. In onze webshop vind je een Aloë Vera baby verzorgingslijn met producten zonder parabenen en zonder parfum oliën. De Sensitive Protection Cream is een rijke stevige crème voor de beschadigde huid. Naast bescherming tegen verdere beschadiging regenereert en kalmeert het de geïrriteerde huid. Door de billen regelmatig in te smeren zal de roodheid verdwijnen. Wanneer de roodheid aanhoud, kan het zijn dat infectie de oorzaak is. Raadpleeg dan uw arts voor behandeling van de Baby billen.

Is luieruitslag te voorkomen?

Ongeveer de helft van de baby’s krijgt te maken met luieruitslag. De uitslag is eenvoudig te herkennen aan rode huid in het luiergebied. Soms ontstaat er ook schilfering en kunnen er bultjes of blaasjes ontstaan. Met de juiste behandeling zou de uitslag binnen een aantal dagen moeten verdwijnen. Tegenwoordig zijn er super absorberende luiers maar toch komt luieruitslag dus nog relatief vaak voor. Op tijd de luier verschonen, preventief de billen insmeren met verzorgende billencrème zoals bijvoorbeeld de Aloë Vera Baby verzorgende crème en sowieso goede luiers zal de kans op luieruitslag verkleinen.

Geef een reactie