Microsilver helpt tegen acne, droge huid of roos

Microsilver is pure zilver in zijn kleinste vorm. We kennen zilver allemaal als het edelmetaal waar mooie sieraden van worden gemaakt. Maar zilver is niet alleen mooi voor om je vinger, nek of arm. Zilver heeft namelijk hele mooie eigenschappen die heel geschikt zijn om van je huidproblemen af te komen. De oude Grieken wisten het al.

Drie problemen die je oplost met microsilver

Er zijn talrijke klinische studies die hebben aangetoond dat de werking van microsilver zowel reinigend, regulerend als stabiliserend werkt. Niet voor niets dus zie je dit edelmetaal steeds meer verwerkt worden in producten die helpen tegen verschillende huidproblemen.

Microsilver en Acné

Microsilver werkt namelijk antibacterieel bij acne problemen. Rondom de talgklieren van de huid kunnen ontstekingen ontstaan met puistjes tot gevolg. Dit ontstaat meestal tijdens de pubertijd wanneer de huid onderhevig is aan hormonale veranderingen. Maar ook op andere leeftijden zien we soms acne ontstaan. De talgklieren in het gezicht, op de rug en borst worden dan groter en produceren meer huidsmeer of talg. Als dit doorzet, ontstaat er op den duur onderhuids en aan de huidoppervlakte acné. Producten op basis van microsilver kunnen dus helpen de talgproductie te verminderen.

Microsilver tegen droge huid

De huid is een orgaan. Sterker nog, de huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Normaal is de verdamping van vocht door de huid goed geregeld door het lichaam. Maar wanneer de productie van huidvetten niet normaal werkt, ontstaat er een droge huid. Droge huid herken je door schilferige huid. Het is het raadzaam om tijdens het douchen niet te veel badschuim en shampoo te gebruiken als je last hebt van droge huid. Ook is de huid niet blij met kou en droge lucht. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid steeds opnieuw huidvet aan maakt. Dat terwijl het geen tijd krijgt om zichzelf te herstellen. In het geval van een zeer droge en beschadigde huid kunnen microsilvercrèmes een uitkomst bieden om de huid te herstellen.

Droge huid, dan ook roos?

Heb je een droge huid dan heb je ook vaak een droge hoofdhuid. Soms is de hoofdhuid zo droog dat er hardnekkige roos ontstaat, eigenlijk hetzelfde als de schilferige huid. Het komt voor bij één op de drie mensen. Omdat in huid- of haar producten vaak agressieve chemische stoffen verwerkt zitten, en omdat vooral vrouwen vaak meerdere producten gebruiken, komt het vooral bij vrouwen voor. Of het nu gaat om het verven van het haar of het dagelijks sprayen van haarlak, bevorderlijk voor de hoofdhuid is het niet. Er ontstaan schilfers op de hoofdhuid en dat jeukt. Evenals bij de droge huid is de raadzaam om chemische stoffen zoveel mogelijk te vermijden en verder goed voor de hoofdhuid te zorgen. De microsilverplus anti-roos shampoo van LR kan hierbij helpen.

Geef een reactie